Izberi oddelek
Prijava »
Količina:

0


Znesek:

0,00

Kotniki, nosilci lege in nosilci stebrov

Kotniki, nosilci lege in nosilci stebrov so vsestranski gradbeni elementi, ki se pogosto uporabljajo v gradbeništvu in pohištveni industriji. Uporabljajo se za povezavo dveh ali več materialov, kot so les, kovina ali plastika, in s tem dodajo strukturi moč in stabilnost. Najboljši proizvajalec na tem področju je seveda nemški proizvajalec Simpson, katerih vizija je gradnja varnih in močnih struktur!

Kotnik

Kotniki: Kotni nosilci imajo profile v obliki črke L in se uporabljajo za spajanje pravih kotov. Pogosto so pritrjeni z vijaki ali žeblji in zagotavljajo trdno povezavo ter so idealni za izdelavo okvirjev, polic, omar in drugih kosov pohištva, kjer je potreben močan vogal. Na voljo so v različnih oblikah, velikostih in ojačitvah.

Nosilci lege: Jekleni nosilci lege so zelo močni in trpežni. Običajno so izdelani iz konstrukcijskega jekla, ki zagotavlja visoko nosilnost in odpornost na obremenitve. Te vrste nosilcev se pogosto uporabljajo v gradbenih konstrukcijah, kot so nosilne stene, stropne konstrukcije, tramovi in okvirji.

Nosilci stebra: So namenjeni pritrjevanju stebrov ali tramov s tlemi. Najpogosteje se nosilce pritrdi z sidri ali vijaki za beton. Prav tako pa se pogosto uporabljajo nosilci, ki se jih zabetonira ali pa preprosto samo zabije v podlago (zemljo).

Kotniki in nosilci lege ponujajo številne prednosti. Olajšajo gradnjo, saj omogočajo hitro in enostavno montažo. Njihova uporaba poveča stabilnost konstrukcij, kar vodi v daljšo življenjsko dobo. Izboljšajo tudi vizualno estetiko dizajnov z ustvarjanjem čistih in urejenih vogalov in robov.Izdelki: